Mijn filosofie is: gewoon beginnen!

“’Gewoon beginnen’ is mijn filosofie.” Anita Groenink ging van communicatiemeisje naar buurtfundamentalist. In 2010 zette ze Geef om de Jan Eef op. Met dit initiatief streeft Anita naar een nieuwe manier van ondernemen die een positieve stempel op de buurt drukt. Dit zet ze door met haar buurthuis nieuwe stijl, Coöp MidWest.
Wie ben je en wat doe je?
In oktober 2010 werd de winkel van juwelier Hund aan de Jan Evertsenstraat overvallen. De mede-eigenaar Fred Hund werd doodgeschoten. Ik zat in een werkoverleg en voelde me opgejaagd, voor een belachelijk uurtarief zat ik de reputatie van bedrijven waar het heel goed mee gaat te managen. Ik besloot toen Geef om de Jan Eef op te zetten. In deze straat werken mensen keihard maar hebben het niet riant. Als middenstandskind raakt dat me enorm – mijn ouders waren altijd aan het werk, ze zeggen wel eens dat ik ben geboren onder de toonbank – dus ik wilde wat doen. Ik wilde dat we als buurt echt om de ondernemers gingen staan.

Lees hier het hele interview op Amsterdam & Co.

beeld: Maaike Koning

Dit bericht is gepubliceerd op december 5, 2014 om 11:39 am en is opgeslagen onder Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: